بسیج یکى از آیات قدرت الهى است که خداى متعال به آن بندهى صالح، به آن مرد بزرگ، به آن شخصیت کم نظیر یا بىنظیر تاریخ اسلام بعد از ائمه (علیهمالسّلام) عطا کرد. فکر پردازش بسیج عمومى، بسیج مستضعفین که امام بزرگوار آن را مطرح کرد و عمل کرد و با همهى توان پشت سر این فکر ایستاد، این نهال را آبیارى کرد تا تبدیل شد به شجرهى طیبهاى که «تؤتى اکلها کلّ حین باذن ربّها»، یکى از الطاف الهى نسبت به آن مرد بزرگ و آن بندهى صالح و آن عبد خاشع پروردگار بود. چشم بابصیرت امام این نشانههاى قدرت و اعانت الهى را میدید.
بسیج امتحان هاى زیادى هم داده است. در دوران جنگ تحمیلى، نسل جوانانِ قبل از شما کارهاى بزرگى در میدان جنگ کردند. ما شکفتن گل هاى معطر استعداد را در وجود این جوان ها دیدیم. جوان بیست و دو ساله، بیست و سه ساله، مثل یک فرمانده متبحر و کارآزموده عدهها را جمع می کرد، راهنمائى می کرد، هدایت می کرد، در جاى خود به کار می گرفت و پیروز می شد؛ اینها عادى نیست. در دوران جنگ، بسیج نقش خود را ایفاء کرد. هم ارتش، هم سپاه قبول داشتند و اعتراف می کردند که حضور بسیج در همهى بخش هاى مختلف این جبههى طولانى و پرمشقت، یک حضور تعیین کننده است.
جنگ تحمیلى تمام شد؛ سطحىنگرها خیال می کردند بسیج هم تمام شد؛ اما بسیج ماند، چون مجاهدت باقى بود، چون میدان مجاهدت ادامه داشت. هر جا مجاهدت هست، در آنجا حضور بسیج هست؛ مجاهدت در میدان علم، مجاهدت در میدان سیاست، مجاهدت در میدان فعالیت هاى اجتماعى، مجاهدت در میدان وسیع و عرصهى عظیم بینالمللى. این مجاهدتها ادامه دارد و همچنان ادامه خواهد داشت. معناى بسیج، توأم کردن ایمان و عمل است؛ عمل مجاهدانه، نه صرفاً عمل شخصى . از نظر اسلام، ایمان مجرد از عمل، یک حداقل است. ایمان کامل و ایمان حقیقى آن ایمانى است که با جهاد در میدان عمل همراه باشد. «و الّذین امنوا و هاجروا و جاهدوا فى سبیل اللَّه و الّذین آووا و نصروا اولئک هم المؤمنون حقّا»؛مؤمن حقیقى آن کسى است که ایمان را با جهاد و هجرت و نصرت همراه میکند. تشخص بسیجى به این است. این فکر غلط و انحرافى که ما ایمان را منهاى عمل و منهاى جهاد، براى تقرب الى اللَّه کافى بدانیم، این آیه و آیات زیادى آن را رد میکنند. بسیج، قائم به همین است که ایمان همراه با عمل، آن هم عمل مجاهدانه باشد. پس جهاد عرصههاى مختلفى دارد که عرض شد.
منبع:www.beest.ir